dilluns, 20 de gener del 2020


ACTE D’INAUGURACIÓ DE LA CELEBRACIÓ DEL 1050È ANIVERSARI DE
SANT CLIMENT DE LLOBREGAT


Amb l’església de Sant Climent plena de gom a gom, es van iniciar els actes de celebració del 1050è aniversari de Sant Climent, el passat divendres dia 17 de gener.
L’alcalde de Sant Climent, Isidre Sierra, va presentar l’acte en que el catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona Jaume Sobrequés exercia de president del Comitè d’honor de la commemoració.
Montserrat Fulquet, Regidora de Cultura de l’ajuntament de Sant Climent, va recordar en el seu discurs la significació del programa d’activitats que es proposa per aquest any, recordant alguns dels climentons que han obert camí en la nostra memòria i que mereixen seguir ben vius en el record. També va remarcar la importància de les entitats en la vida cultural d’un poble petit com Sant Climent.

Jaume Vendrell, n nom de + de 1000 (entitat organitzadora) va donar les gràcies a l’Ajuntament per la seva col·laboració i implicació en el programa i a la comunitat parroquial per poder realitzar l’acte en el lloc més significatiu de la vida dels climentons. Va fer un repàs per la història de la població des dels seus orígens, recordant els primers vilatans, les pestes, les guerres o arribades d’immigrants que han anat dibuixant Sant Climent els darrers mil anys.

Per tancar la jornada, Jaume Sobrequés va donar una lliçó magistral del moment històric que viu Catalunya actualment i la injustícia que representa tenir els membre d’un govern legítim, empresonats per portar a terme el que el Parlament i els seus representats demanaven.
Va ser una hora intensa i emocionant en que els assistents van viure amb el sentiment a flor de pell i com partint l’orgull de formar part d’aquesta vila.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada