dijous, 13 de setembre del 2018


Ja tenim aquí la XIa. Trobada de Centres d'Estudis i d'Estudiosos d'Eramprunyà! I aquest any Sant Climent n'és la vila amfitriona i la volem dedicar a la Cuina, des d'un punt de vista ampli i que englobi des dels productes de la terra, fins a les presentacions i la màgia dels menjars. Per aquest motiu l'hem  titulat CUINA I TERRITORI: DE LA TERRA A LA TAULA.

La jornada es portarà a terme el dissabte 20 d'octubre, des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda al Casal de Cultura de Sant Climent de Llobregat. Aquí teniu el programa provisional :


PONÈNCIES 
       Menjars d’arreu del món. Lourdes Carreras Gallardo Tècnica de pau i solidaritat Ajuntament de Castelldefels
       Parada i fonda. L’Hostal de Gavà Josep Campmany Guillot Centre d’Estudis de Gavà
       Menjar i territori. Recorregut històric per Sant Boi de Llobregat. Mª Lledó Barreda i Casanova, Museu de Sant Boi  Carles Serret i Bernús, Arxiu Històric Municipal de Sant Boi Amb la col·laboració de Vanessa Martín
       Els botiguers i menestrals de la plaça: l’incipient nucli urbà de Begues del s.XVI Xavier Parellada i Viladoms Centre d’Estudis Beguetans
       De l’arada a l’olla. La cuina de Viladecans Juana María Huélamo Gabaldón (KuanUm!) Museu de Viladecans – Ajuntament de Viladecans
       Cuina arrelada al territori.  Gerard Solís Tugas +de1000. Històries de Sant Climent de Llobregat

COMUNICACIONS
             Castelldefels: Del racionament d’aliments a la nova transformació comercial i urbana. Neus Cardona,       GREHIC
       L'experiència d'editar un llibre: Cuina Tradicional de Gavà. Margarida Cuesta – Assumpció Gabernet - Benet Solina  Arxiu Municipal de Gavà
       Sobreviure a la fam en època de guerra i postguerra. Núria Ruiz Castell Centre d’Estudis de Gavà
       Brucel·losi a Sant Boi de Llobregat. El cas d’en “Tideo”, un esclau de l’antiguitat tardana. Andrea López López Museu de Sant Boi de Llobregat 
       Les noces de les noies Bosch. Els banquets de noces al Sant Boi dels segles XVI – XVII. Mª Lledó Barreda i Casanova Directora del Museu de Sant Boi 
       Els inicis del cultiu del xampinyó a Viladecans Jaume Lligadas Vendrell Grup Tres Torres   L'alimentació poètica en temps de Jaume i Ausiàs March Jaume Alavedra i Regàs
       El banquet de la investidura de Jaume Marc com a cavaller de l’orde de Sant Jordi d’Alfama. Sebastià Herreros Agüí +de1000. Històries de Sant Climent de Llobregat
       El  món del vi en el Cartulari de Sant Cugat a l’inici del feudalisme. Jaume Vendrell Condeminas +de1000. Històries de Sant Climent de Llobregat

PÓSTERS

              De l’hort a la Biblioteca Veronica Cano Gómez i Mónica Velázquez García Biblioteca de Viladecans –                  Ajuntament de Viladecans
       Els noms de lloc mengívols de Viladecans Josep Lluís Gallardo i Sedano i Manuel Luengo Carrasco Oficina de Patrimoni Cultural – Ajuntament de Viladecans
       Els documents de la fàbrica de la Levadura Prensada de Viladecans (1926-1999) Antonia Altamirano Cardoso (KuanUm!), Xavier Calderé i Bel i Manuel Luengo Carrasco Arxiu Municipal de Viladecans – Ajuntament de Viladecans
       Els orígens republicans de l’exposició de fruïts del camp de Viladecans Manuel Luengo Carrasco


Podeu llegir els resums de les presentacions a 

http://centredestudis.gava.ppe.entitats.diba.cat/wp-content/uploads/sites/10/2018/09/XI-TROBADA-RESUMS-1.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada