Ja tenim aquí la XIa. Trobada de Centres d'Estudis i d'Estudiosos d'Eramprunyà! I aquest any Sant Climent n'és la vila amfitriona i la volem dedicar a la Cuina, des d'un punt de vista ampli i que englobi des dels productes de la terra, fins a les presentacions i la màgia dels menjars. Per aquest motiu l'hem titulat CUINA I TERRITORI: DE LA TERRA A LA TAULA.
La jornada es portarà a terme el dissabte 20 d'octubre, des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda al Casal de Cultura de Sant Climent de Llobregat. Aquí teniu el programa provisional :
PONÈNCIES
• Menjars d’arreu del món. Lourdes
Carreras Gallardo Tècnica de pau i solidaritat Ajuntament de Castelldefels
• Parada i fonda. L’Hostal de Gavà Josep
Campmany Guillot Centre d’Estudis de Gavà
• Menjar i territori. Recorregut històric per Sant Boi
de Llobregat. Mª Lledó Barreda i Casanova, Museu de Sant Boi Carles Serret i Bernús, Arxiu Històric
Municipal de Sant Boi Amb la col·laboració de Vanessa Martín
• Els botiguers i menestrals de la plaça: l’incipient
nucli urbà de Begues del s.XVI Xavier Parellada i Viladoms Centre
d’Estudis Beguetans
• De l’arada a l’olla. La cuina de Viladecans Juana María
Huélamo Gabaldón (KuanUm!) Museu de Viladecans – Ajuntament de Viladecans
• Cuina arrelada al territori. Gerard Solís Tugas +de1000.
Històries de Sant Climent de Llobregat
COMUNICACIONS
• Castelldefels: Del racionament d’aliments a la nova
transformació comercial i urbana. Neus Cardona, GREHIC
•
L'experiència
d'editar un llibre: Cuina Tradicional de Gavà. Margarida
Cuesta – Assumpció Gabernet - Benet Solina
Arxiu Municipal de Gavà
• Sobreviure a la fam en època de guerra i postguerra. Núria Ruiz
Castell Centre d’Estudis de Gavà
• Brucel·losi a Sant Boi de Llobregat. El cas d’en
“Tideo”, un esclau de l’antiguitat tardana. Andrea López López Museu de
Sant Boi de Llobregat
• Les noces de les noies Bosch. Els banquets de noces al
Sant Boi dels segles XVI – XVII. Mª Lledó Barreda i Casanova
Directora del Museu de Sant Boi
• Els inicis del cultiu del xampinyó a Viladecans Jaume
Lligadas Vendrell Grup Tres Torres L'alimentació
poètica en temps de Jaume i Ausiàs March Jaume Alavedra i Regàs
• El banquet de la investidura de Jaume Marc com a
cavaller de l’orde de Sant Jordi d’Alfama. Sebastià Herreros Agüí
+de1000. Històries de Sant Climent de Llobregat
•
El món del vi en el Cartulari de Sant Cugat a
l’inici del feudalisme. Jaume Vendrell Condeminas +de1000. Històries de Sant
Climent de Llobregat
PÓSTERS
• De l’hort a la Biblioteca Veronica
Cano Gómez i Mónica Velázquez García Biblioteca de Viladecans – Ajuntament de
Viladecans
• Els noms de lloc mengívols de Viladecans Josep Lluís
Gallardo i Sedano i Manuel Luengo Carrasco Oficina de Patrimoni Cultural –
Ajuntament de Viladecans
• Els documents de la fàbrica de la Levadura Prensada de
Viladecans (1926-1999) Antonia Altamirano Cardoso (KuanUm!), Xavier Calderé i
Bel i Manuel Luengo Carrasco Arxiu Municipal de Viladecans – Ajuntament de
Viladecans
• Els orígens republicans de l’exposició de fruïts del
camp de Viladecans Manuel Luengo Carrasco
Podeu llegir els resums de les presentacions a :
http://centredestudis.gava.ppe.entitats.diba.cat/wp-content/uploads/sites/10/2018/09/XI-TROBADA-RESUMS-1.pdf
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada